Sivut

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Idioottivarma vaalea sokerikakkupohja

Ikinä en ole saanut onnistumaan kakkupohjaa "kaikkea yhtä paljon" -menetelmällä. Monen kokeilun jälkeen kuitenkin tällä ohjeella onnistuu kakkupohja AIVAN varmasti.

NÄIN SE KÄY:

* Aseta ensin astia vaa'an päälle ja taaraa vaaka (eli kulhon kanssa lukeman pitää tässä vaiheessa olla 0g)

* Mittaa ensin kananmunat kulhoon ja kirjoita gramma määrä paperille ylös. ( esim. 6 kpl munia 273 g)

* Jos vaahdotat massan samassa astiassa, johon mittasit kananmunat; taaraa vaaka. Jos et, niin ota uusi kulho, johon mittaat sokerin.

Sokeria punnitaan saman verran kuin kananmunia eli esimerkissä 273 g.

* Vaahdota HUONEENLÄMPÖISIÄ kananmunia ja sokeria yleiskoneella 10 minuuttia. Jos vaahdotat massan käsin, pidennä vaahdotusaikaa.

* Seuraavaksi lasketaan jauhojen määrä. Vehnäjauhon määrän saat kun kerrot kananmunien painon 0,70:llä eli vehnäjauhoja tulee 70 %.
(esim. 273 g x 0,7 = 191,10 g vehnäjauhoja)

Perunajauhon määrä kerrotaan 0,3:lla.
(esim. 273 g x 0,3 = 81,9 g)

* Kun muna-sokerivaahto on tarpeeksi kuohkeaa, lisää jauhot siivilän läpi käsin varovasti sekoittaen.

* Kaada massa voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia. Älä avaa uunia ensimmäiseen 20 minuuttiin, ettei kakku lässähdä. Tarkista kakun kypsyys tikulla paistoajan loppupuolella.

* Kun kakku on kypsä ota se uunista ja pudota se pöydälle n. 30 cm:n korkeudelta, jotta kakku ei lässähdä jäähtyessään.

* Kumoa kakku hieman jäähtyneenä leivinpaperille, johon on ripoteltu hieman sokeria.

* Anna kakun jäähtyä kunnolla (mielellään seuraavaan päivään) ennen kuin leikkaat sen kerroksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti