Sivut

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Suklaatorttu

Tämän ohjeen olen ottanut Parragon:in kustantamasta (?) ruokasuosikit suklaa -kirjasta. Toivon saavani joskus käytyä kaikki kirjan ohjeen läpi, mutta siihen taitaa vierähtää vielä muutaman hassu hetki.


Ensimmäisenä kokeiluun pääsi sivulta kahdeksan löytynyt suklaatortun ohje. Pohja tehdään ensin ja sitten suklainen ganachetäyte. Pohjan taikina oli yllättävän sitkeä, se ei hajonnut vaikka sitä piti käsien varassa ilmassa. Sokeriakin olisi voinut olla enemmän pohjassa sekä täytteessä. Tämä on tietysti vain oma henkilökohtainen mielipiteeni, joten kokeile ja maista ovatko maut sopivia sinun suuhusi.


Ainekset
150 g vehnäjauhoja (2½ dl)
2 tl kaakaojauhetta
2 tl tomusokeria
hyppysellinen suolaa
50 g paloiteltua kylmää voita
1 munankeltuainen
jääkylmää vettä

Ganachetäyte
200 g tumaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
2 rkl pehmeää suolatonta voita
2½ dl kuohukermaa
1 tl tummaa rommia (halutessasi)
suklaakiehkuroita koristeluun

Valmistus
1 Voitele kevyesti irtopohjainen torttuvuoka (Ø22 cm). Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, tomusokeri ja suola monitoimikoneeseen, lisää voi ja sekoita kunnes seos on nokareista. Laita seos isoon kulhoon, lisää munankeltuainen ja vähän kylmää vettä (n.1 dl)  - sen verran, että muodostuu taikina.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle (jossa on myös kaakaojauhetta) ja kauli 8 cm vuokaa isommaksi. Vuoraa vuoka varovasti taikinalla. Siisti reunat kaulimella ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Peitä leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2 Ota taikinavuoka jääkaapista ja paista 190 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia, ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 5 minuuttia.


3 Ganachetäyte: paloittele suklaa ja pane pehmeän voin kanssa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se hyvin sekoittaen suklaan sekaan, lisää rommi (jos käytät sitä) ja jatka sekoittamista, kunnes suklaa on täsyin sulanut. Kaada taikinapohjalle ja  pane jääkaappiin kylmenemään 3 tunniksi. Koristele suklaakiehkuroilla ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti